21.2.08

realitat? 1.0

Introducció

Després d'haver testejat l'aplicació durant tant de temps crec que ja soc capaç de fer-ne unes valoracions generals i també especifiques en alguns punts concrets.

Per començar, l'apartat tècnic em sembla perfectament acabat, hi ha molt pocs bugs detectables a primera vista. De fet, els bugs que els usuaris detecten, en cas de realment existir, no són apreciats com a tal per grans grups socials, sinó més aviat com a parts misterioses i interessants. Motiusectari per alguns, fonts d'inspiració per a d'altres. També sorprèn que els caràcters animats, especialment els dels usuaris, funcionin correctament en un percentatge tant alt de casos tenint en compte l'altíssima complexitat i personalització (pseudoatzaroza) de cadascun dels objectes, la interacció entre aquests i el flux d'informació resultant i causant a la vegada de tota l'experiència.

La fluïdesa del sistema és més que òptima. A no ser que la percepció dels personatges i el temps global no s'executin en threads paral·lels, aconseguint així no percebre sense haver refrescat l'entorn abans, les eines de sincronització, o simplement l'skill de la ment per omplir espais temporals de la mateixa manera que un gas espais físics, em sembla immillorable. La immersió és absoluta per descomptat. Només en certs moments d'extrema lucidesa, tot i veure's reflectit quotidianament en la llengua, la majoria de cultures i el fer dels usuaris, aquests som capaços de qüestionar-nos si realment no som el personatge, sinó que no és més que una possessió adjunta cent per cent vinculativa al sistema de la qual únicament en som el control.

Com ja he apuntat abans, les físiques i les interaccions entre cossos són admirables. És un punt tan extraordinari que els usuaris no cedeixen en l'esforç de desxifrar-ne el funcionament i els misteris, a través del què hem anomenat enginyeria inversa, des de la incorporació de la raó. Estaríem parlant de hackers? (Si tot mòdul físic està relacionat amb el seu mòdul pare per alguna llei heretada i/o d'implementació recursiva no basada en el caos, el motor serà codi obert en menys de 2 segles).

Avanç del Capítol 1:

Capítol1. Disseny de l'aplicació

"...Pel què fa a mapa, tot i semblar "infinit" i en expansió, fets que d'entrada no em semblen compatibles, la distribució esfèrica dels terrenys fa absolutament impossible la seva lliure exploració i ús..."